מחר, יהודים דתיים רבים יחלו בסדרה של טקסים פגאניים מתועבים. בדעתם לחגוג את ראש השנה היהודי שבינו ובין הסתיו אין ולא היה כל קשר מלכתחילה. הציווי המקורי הוא שראש השנה היהודי ייחגג באביב, בחודש ניסן, בכדי לציין יציאת מצרים. הרבנים העבירו את ראש השנה לסתיו – לא מתוך כל סיבה אידיאולוגית. היהודים לא צוו לחוג את השנה החדשה – זהו חג אלילי טיפוסי.
החסידים נוסעים למז’יבוז’ בכדי לכבד את זכרו של הבעל שם טוב, מייסד דתם ששונה ביותר משאר הזרמים ביהדות. הבעש”ט הציג חידושים רבים לתפיסות הדתיות, וחלק מהן, כמו זו שהאל קיים בכל אחד מבני האדם, הן גנוסטיות. לגאון מווילנה נקט בשיקול הנכון כשרצה למנוע עוד פילוג בחברה היהודית, והוא קיבל את החסידים כיהודים לכל דבר.
מז’יבוז’ היא עיר קטנה במחוז באוקרינה שנקרא בטעות בשמו של טובח היהודים חמלינסקי. החסידים המבקרים לא חושבים על אלפי היהודים שנרצחו שם בידי חייליו של חמלינסקי, פטליורה והנאצים, אלא פשוט הולכים להתפלל על קברו של הבעל שם-טוב. תפילה על קיברו של אדם היא הטקס האלילי האולטימטיבי. העברים הפרה-יהודיים גם הם סגדו לרוחות הקדמוניות, והתורה השמידה ואסרה על סגידה שכזו. התנ”ך מתייחס בשלילה למעשהו של שאול כשפרק על מכשפה לתקשר עם הנביא המת שמואל. בספר ויקרא, קשר עם המתים הוא מקור חמור לטומאה. בתי קברות הם מקומות טמאים על פי הדת, ואין זה נכון להתפלל שם.
תיאורטית, החסידים מתפללים בקבר. למעשה, רבים מתפללים אל הבעש”ט (רבים נוספים מתפללים בניו-יורק אל הרבי מלובביץ’).
בכנוס השנה החדשה, החסידים יקיימו עוד טקס, אלילי באופן שווי, שבו ינערו את שולי בגדיהם על חוף הים. הם מנערים בסמליות את חטאיהם מעליהם. היוונים הקדומים, בסימליות דומה, שחו עם חזירים במסגרת פולחני המסתורין האלבסיים, כשחטאיהם מועברים באופן סמלי אל החזירים. על החסידים המתעבים את הסיפור הנוצרי אודות ישו שהוציא את השדים מאדם מטורף והעביר אותם לחזירים לשקול היטב את טקסיהם שלהם.
או לדוגמא, הכפרות, טקס אלילי מובהק בו הורגים תרנגול כתחליף למות האדם מתוקף חטאיהם. אפילו קורבן החטאת מוגבל להקרבה במקדש בלבד ונאסר על הקרבתו במקדשים בגבעות. היהודם המודרניים, המחשיבים עצמם לדתיים, מקריבים תרנגולים בכל מקום. דתם התדרדרה לאלילות פשוטה, כשהם מנשקים את ספרי התורה ושולחים נשיקות כלפי המזוזות, בדיוק כמו עמיתיהם הנוצרים הקתולים והאורתודוקסים המנשקים פסלים והמשתחווים לאיקונין.
הם לא דתיים. הם לא יודעים מהו מורא האל. האל שלהם הוא פקיד שהעסוק בכתיבת אמונות טפלות אבסורדיות.
אני לא רואה את היהדות בדת שלהם.